Известие

Collapse
No announcement yet.

искам гумени тампони за стаб щанга.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• искам гумени тампони за стаб щанга.

Здравейте,
    преди 3-4 месеца ми сложиха полиретанови тампони във форумен сервиз, за които вече писах....
    Отварям тази тема защото ми предстои да сменям рейка и понеже ще пада моста мисля да сменя и тампоните. Искам да си сложа гумени и ако е възможно оригинални или нещо подобно.
    Искам да чуя вашето мнение, знам че не се продават отделно оригинални тампони, но видях в axm някакви гумени на Фиат....
    Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
    Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

Хем евтин вариянт хем забравяш, или по друг начин казано тампони от лада самара мисля че беше
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Клик
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщение
        Здравейте,
        преди 3-4 месеца ми сложиха полиретанови тампони във форумен сервиз, за които вече писах....
        Отварям тази тема защото ми предстои да сменям рейка и понеже ще пада моста мисля да сменя и тампоните. Искам да си сложа гумени и ако е възможно оригинални или нещо подобно.
        Искам да чуя вашето мнение, знам че не се продават отделно оригинални тампони, но видях в axm някакви гумени на Фиат....
        Оригинални може но се прадават заедно със щангата 400лв.
        Преди години бях сложил Бърт тампони много готини изглеждаха вътре усилени с някакъв плат вулканизиран в гумата. И за 5к км всичко се разтропа.после сложиш супер про полиуретан изкара 45к км. Ако имаш полиуретан просто като свалиш щангата отрежи по няколко милиметра странично от тампона и подложи нешо така че да намалиш диаметръра на тампона. Направи и някой канал за да може да влвзе малко грес. Гарантирам ти че ако направиш така със сигурност ще изкараш повече то гумените тампони полиуретана е в пути по износоустойчив. Проблемите му идват от неправилно подбран размер или износена щанга.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

...преди 3-4 месеца ми сложиха полиретанови тампони във форумен сервиз, за които вече писах...
          Аз не разбрах какво им е на полиуретановите...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
            Аз не разбрах какво им е на полиуретановите...
            Тресе колата здраво, влиза в нещо като резонанс в малки чести неравности, носачите са здрави амортисьорите също все си мисля че е от тези тампони. Освен това скърцат ужасно откакто са сложени... а уж в един от добрите сервизи ги слагаха, няма студено няма топло почне ли да скърца го прави около седмица и като се намокри в някоя локва спира.

Comment

Тресе колата здраво, влиза в нещо като резонанс в малки чести неравности, носачите са здрави амортисьорите също все си мисля че е от тези тампони. Освен това скърцат ужасно откакто са сложени... а уж в един от добрите сервизи ги слагаха, няма студено няма топло почне ли да скърца го прави около седмица и като се намокри в някоя локва спира.
              Тресенето, за което си писал ТУК със сигурност не е от тампоните на стабилизиращата щанга.

Comment

От локва се оправя скърцането на горните носачи, на стабилизиращата щанга не можеш да ги намокриш, или поне не е лесно ...
                Тампоните им гумени ли са, или полиуретан?
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                  От локва се оправя скърцането на горните носачи, на стабилизиращата щанга не можеш да ги намокриш, или поне не е лесно ...
                  Тампоните им гумени ли са, или полиуретан?
                  Полиоретан

Comment

В александър ауто има рикамби около 17 лв/бр
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                      Моите майстори дето ми правеха колите в Италия докато живеех там ми казаха по телефона че не съществуват само тампони оригинални (продава се цял кит с щангата), как така александър ауто ги продават?

Comment

Ами незнам как, просто преди месец си купих,но купувах и други неща и непомня точна цена, затова пиша около .

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                          Колко да са Рикамби, при положение, че по ePER вървят заедно с щангата

nb. А, изпреварили са ме с въпроса!

Comment

Полиоретан
                            Според мен се насочи към смяна на тампоните на горните носачи. По-вероятно е скърцането да е от там, а не от стабилизиращата щанга. Вече за нея ако искаш да си ги смениш с гумени е друг въпрос.

Само да вметна, че преди полиуретана, на щангата слагах именно тия на бърт споменати по-горе. Изкараха има няма 3К км, а с полиуретана вече близо 20К няма проблеми. Сам си прецени. И най-вече вижте състоянието на щангата.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

То по Епер недават и тампони на носача отделно но ги продават !

П.П.
                              На 147 с полиуретан на стаб щанг. изкарах близо 80 000км.
                              Last edited by vovata; d.m.y г., 17:30.

Comment

Working...
                              X